Aureli Ruiz

(Reus 1959)

Aureli Ruiz és un artista visual que treballa bàsicament en pintura i instal·lació. Concep l’obra com elements múltiples que estableixen recorreguts visuals i conceptuals entre les parts i el conjunt. Ruiz reflexiona sobre la figura de l’home en un món de lleugeresa afectiva i sobre qüestions com són la indiferència, els límits, l’amor-odi i la desigualtat social.

L’artista reusenc també és gestor cultural de programes i projectes de curadoria non-profit, institucionals i privats, i té una àmplia experiència en produccions gràfiques i experiències comunicatives. Participa en exposicions individuals i col·lectives, tant en l’àmbit nacional com internacional. Ha exposat a diversos llocs com ara la Fundació Joan Miró, la Fundació Vila Casas de Barcelona o la Galeria Pinyol de Reus. El MACBA i el Museu de Reus, entre d’altres, tenen obra seva.

La seva obra consisteix en instal·lacions, dibuixos, videoprojeccions i escultures, i utilitza peces elaborades amb materials innovadors, com poden ser les mantes de supervivència, combinades amb paper i tinta.

Més informació a Viquipèdia i a la web de l’autor

Exemples de la seva obra: