musART 2018-2019

L’èxit de la primera edició del musART ens ha portat a la segona.

En aquesta 2a edició s’hi exposen les produccions artístiques fetes per l’alumnat del centre des de la matèria de Visual i Plàstica. Cada cicle educatiu ha treballat l’obra d’un o més artistes. En alguns casos s’ha fet una adaptació de l’obra original i en d’altres una reproducció. Educació Infantil ha treballat en els murals de Sol LeWitt i Cicle Inicial la sèrie d’obres conegudes com brushstrokes del mateix artista; Cicle Mitjà ha treballat l’obra escultòrica d’Alexander Calder; Cicle Superior s’ha centrat en l’obra dels pintors Georges Seurat, Vincent Van Gogh i Andy Warhol. Pel que fa a Secundària, l’alumnat de 2n, 3r i 4t ha treballat la producció artística dels escultors Oteiza i Chillida i l’obra de l’artista reusenc, Aureli Ruiz. L’alumnat de 1r d’ESO s’ha preparat per fer de guia de l’exposició.

Una part de la mostra proposa un acostament al puntillisme i neoimpressionisme de Seurat, al postimpressionisme de Van Gogh i al pop-art d’Andy Warhol. El gruix de la mostra, però, permet fer un recorregut per les produccions  d’artistes considerats minimalistes i conceptuals dels segles XX i XXI. Des del predomini de la línia i el color de Sol LeWitt, passant per les escultures i mòbils de formes orgàniques abstractes i geomètriques d’Alexander Calder i arribant al minimalisme d’Oteiza i de Chillida per  centrar-se en les instal·lacions, fetes amb diversos elements i materials, de l’Aureli Ruiz. La mostra permet acostar, al visitant, el llenguatge de l’art contemporani i dotar-lo d’eines per iniciar-se en la seva lectura.

A banda de Visual i Plàstica, també hi ha implicades les matèries d’Anglès, Català i Castellà. Aquesta implicació, tant per part del professorat com de l’alumnat, ha permès la revisió del català i la traducció al castellà i a l’anglès dels textos que acompanyen l’exposició. Des de la matèria de Tecnologia, s’ha dissenyat i produït l’estructura de suport per al text introductori i, des dels CFGM, s’ha fet el disseny del material de difusió incloent-hi aquest lloc web.

inscripció visita guiada al Musart

Si vols visitar musART pots fer servir aquests formularis per fer una inscripció a la visita guiada.

Visita