Musart 2024

Recorregut per l’art modern. Una exposició de l’alumnat del Col·legi Maria Rosa Molas, 2024

 

El musART és un projecte de centre en clau d’innovació educativa i amb l’art com element transversal i transformador de la societat. De caràcter interdisciplinari, el projecte, a través de l’art, ens permet treballar i fomentar el pensament crític del nostre alumnat.

En la seva 7a edició, el fil conductor del projecte és tornar a convertir el nostre centre  en un museu i que tothom gaudeixi de l’art.

 

Aquest curs cada cicle educatiu ha treballat la vida i obra d’un autor i el corrent artístic al qual pertany. Això ha permès, a través del llenguatge artístic, apropar l’alumnat als esdeveniments històrics que han afavorit el naixement de diferents corrents artístics de finals del s. XIX i mitjans del XX i la repercussió d’aquests sobre el món

 

Els corrents i autors treballats s’han distribuït de la següent manera:

  •         Infantil: Surrealisme (Joan Miró)
  •         CI: Surrealisme i Cubisme (Frida Kahlo)
  •         CM: Impressionisme (Van Gogh)
  •         CS: Expressionisme (Picasso, Edvard Munch i Kandinsky)
  •         ESO: Pop art (Andy Warhol i Roy Lichtenstein) 

A Cicles Formatius han actualitzat el lloc web que van crear des del començament del projecte.

 

Des del curs 2019-2020 el musART forma part del programa d’innovació  educativa araART del Departament d’Educació.

Com a novetat, s’ha convocat un certamen de fotografia per tota la comunitat educativa (alumnat, professorat, famílies i personal no docent) perquè en siguin part activa. El certamen demana la presentació de fotografies d’obres d’art d’estil pictòric lliure, on els protagonistes siguin ells mateixos fent-ne una interpretació lliure per donar-li una visió moderna i personal. Aquest certamen fotogràfic s’exposa a la biblioteca del centre i passa a formar part del musART.