musART 2019-2020

musART és un projecte d’escola basat en dos objectius principals: convertir l’escola en un museu i posar en valor el món de l’art en el seu sentit més ampli. Assolits els objectius inicials del projecte i amb la intenció de consolidar-lo plenament, presentem la seva tercera edició i, a més, volem compartir la il·lusió d’haver estat acceptats en el programa d’innovació pedagògica araART del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. El fet de formar part del Programa ens ha portat a establir col·laboracions amb l’Escola d’Art i Disseny de Reus. Aquesta col·laboració s’ha materialitzat en l’assessorament sobre l’ús de l’espai expositiu i  l’arquitectura efímera.

Al musART s’hi exposen les produccions artístiques fetes per l’alumnat del centre des de la matèria de Visual i Plàstica. 

L’exposició se centra en la Prioral de Sant Pere. L’edifici exemplifica magníficament l’arquitectura catalana del s. XVI i va ser obra de diferents mestres d’obra destacant Font, Benet Otger de Lió, Domènec Sarobé i Damià Pàmies. Es tracta d’un element patrimonial immoble de la ciutat de Reus, molt emblemàtic i representatiu del municipi que permet treballar diversos aspectes artístics des del punt de vista de l’art, de la història, de la societat i la cultura.

Cada cicle educatiu ha treballat diferents aspectes de la Prioral. Educació Infantil s’ha centrat en els elements decoratius com gàrgoles, capitells i relleus. Cicle Inicial ha treballat els vitralls tot reproduint els elements emblemàtics de la ciutat que s’hi poden veure: la rosa, les claus de Sant Pere i la tiara papal. L’element més característic de la Prioral és el campanar, és per això que Cicle Mig s’ha centrat en l’escala de caragol que es troba en el seu interior i en les campanes, i Cicle Superior ha fet una relectura del campanar a partir del dibuix i de la pintura.

A un edifici com la Prioral hi pertany patrimoni moble important, el Retaule Major de Sant Pere n’és un bon exemple. Segon d’ESO l’ha treballat fent una comparativa amb el llenguatge dels còmics. Tercer d’ESO s’ha centrat en l’evolució de la ciutat de Reus en relació al campanar. Quart d’ESO ha dissenyat una instal·lació inspirada en elements arquitectònics presents a la Prioral. I, finalment, CFGM ha dissenyat el material de difusió de l’exposició i el lloc web.

Elements treballats:

  • Elements decoratius
  • Vitralls
  • L’interior del campanar
  • El campanar
  • Retaule major
  • Reus, ciutat en construcció
  • Elements arquitectònics

inscripció visita guiada al musART

Si vols visitar musART pots fer servir aquests formularis per fer una inscripció a la visita guiada.

NO ACTIU FINS NOU AVÍS

Visita VIRTUAL