Eduardo Chillida – Obres treballades

(Sant Sebastià 1924 – 2002)

Eduardo Chillida és un dels escultors espanyols més importants del segle XX. Va abandonar la carrera d’arquitectura per dedicar-se al dibuix i a l’escultura. Als anys quaranta es trasllada a París, però torna a Espanya el 1951 i  s’instal·larà al País Basc. La seva obra de l’època a París està influenciada per la tradició figurativa que aviat abandona per una obra més abstracta. A Hernani comença a treballar en una forja on aprèn tots els secrets que traslladarà a la seva escultura.

Als anys cinquanta, Chillida és reconegut internacionalment. La seva obra es troba als principals museus i col·leccions d’Europa i dels Estats Units.

Al llarg dels més de cinquanta anys de trajectòria creativa, Chillida ha explorat conceptes (oposats per alguns, complementaris per a ell) com els del buit i volum, llum i ombra, límit i finitud, i ha treballat amb materials com el ferro, la pedra, l’alabastre, l’acer i el formigó. De formes austeres i arcanes, la seva obra expressa la concepció ètica, mística i transcendental de l’existència.

Més informació a Viquipèdia

La casa de Bach (1980)

Alumnat de 2n de l’ESO

Monumento a la tolerancia (1992)

Alumnat de 2n de l’ESO

 

Peine al viento (1990)

Alumnat de 2n de l’ESO

 

Altres obres:

  • Elogio al Agua
  • Arco de la Libertad
  • Elogio del Horizonte
  • Escultura geométrica abstracta
  • Mujer Escultura en Bronce