Participants 2023-2024

INFANTIL

És fascinant com els alumnes de l’educació infantil poden explorar el món del surrealisme, especialment a través de l’obra de Joan Miró. El surrealisme és un moviment artístic que busca explorar l’inconscient i les emocions mitjançant imatges sorprenents i evocadores. Amb Joan Miró, aquest moviment es manifesta a través d’obres plenes de colors, formes abstractes i elements fantàstics.

Els alumnes de l’educació infantil que estudien el surrealisme poden participar en diverses activitats creatives per expressar-se i entendre millor aquest estil artístic

CICLE INICIAL

Els alumnes del cicle inicial exploren el surrealisme i el cubisme a través de diverses activitats inspirades en Frida Kahlo, coincidint amb el 70è aniversari de la seva mort. Desenvolupen retrats surrealistes amb elements únics, creen collages cubistes amb formes i colors, exploren la relació entre colors i emocions, construeixen escultures tridimensionals amb inspiració cubista, creen narratives surrealistes i aprenen sobre la vida i obra de Frida Kahlo. Aquest enfocament integrat estimula la seva imaginació i expressió personal, fomentant una comprensió més profunda dels moviments artístics i de la influència de Frida Kahlo.

CICLE MITJÀ

Els alumnes de cicle mitjà exploren l’Impressionisme amb un enfocament en l’obra de Vincent van Gogh. A través de l’estudi de les seves tècniques distintives, com pinzellades gruixudes i textures expressives, i la creació de paisatges impressionistes, els alumnes connecten amb l’expressió artística de Van Gogh. Es destaca la importància de pintar a l’aire lliure i experimentar amb la paleta de colors vibrants de l’artista. Aquesta exploració no només potencía les habilitats tècniques, sinó que també fomenta la connexió emocional amb l’art i estimula la creativitat personal dels alumnes.

CICLE SUPERIOR

Els alumnes de cicle superior, en abordar l’Expressionisme amb el focus en Picasso, Edvard Munch i Kandinsky pel 80è aniversari de la seva mort, es submergeixen en un món d’emoció i expressió artística. Estudien obres clau d’aquests artistes, experimenten amb tècniques expressionistes, i realitzen projectes que inclouen retrats i composicions basades en emocions. A través de discussions comparatives, exploren les diferents abordatges dels artistes a l’Expressionisme. També es destaca l’aspecte tridimensional amb la creació d’escultures. Aquesta exploració no només enriqueix la comprensió de l’Expressionisme, sinó que també ofereix una oportunitat per examinar l’impacte cultural i social d’aquest moviment artístic.

ESO

Els alumnes de l’ESO, al centrar-se en el Pop art amb els artistes Andy Warhol i Roy Lichtenstein, realitzen activitats que exploren les característiques d’aquest moviment artístic. A través de projectes com la reinterpretació d’imatges icòniques, la creació de còmics en estil Pop art, exposicions de retrats i l’experimentació amb tècniques com la serigrafia, els alumnes es submergeixen activament en la creativitat del Pop art. També es fomenta la recerca sobre l’impacte cultural d’aquest moviment, connectant amb la influència del Pop art en la cultura popular i la societat en general.