Ramón Ferran

(Reus 1927 – 2015)

Ramon Ferran és un dels artistes reusencs amb una de les trajectòries creatives més sòlides del món artístic local. Amb una excel·lent formació acadèmica, tenia un gran domini de la tècnica i de l’ofici que el va portar a crear el seu propi llenguatge plàstic. De la seva producció artística destaca la seva aportació en la renovació de la tècnica del gravat i la medalla. Disciplines en les que va excel·lir.

Va començar sent aprenent al taller de l’escultor Pau Figueras i, més tard, de Modest Gené. Es va formar a l’Escola d’Art del Centre de Lectura i a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona, on es llicencià en escultura i gravat.

Reconegut internacionalment, va participar en moltes biennals, premis i exposicions d’arreu del món. És conegut, popularment, per la seva obra pública. A Reus hi trobem La dona treballadora, El monument a la sardana, o Els llapis.

És el creador dels Gegants Japonesos, dels Gegants Negres, dels Fadrins, de la Mulasseta, i va refer i replicar les cinc parelles de gegants de Reus.

Va lluitar per crear l’Escola Taller d’Art de Reus, de la Diputació de Tarragona, de la que en va ser director. L’any 2015, l’Ajuntament de Reus va nomenar-lo Fill Il·lustre de Reus.

Més informació a Viquipèdia.

Exemples de la seva obra: